جبهه فرهنگي مكتب عاشورا
سازمان زنان انقلاب اسلامي منطقه 20
صفحه ها
آمار وبلاگ
تعداد بازديد ها : 372489
تعداد نوشته ها : 1066
تعداد نظرات : 45



در اين وبلاگ
در كل اينترنت
درباره وبلاگ
آیا می دانیددلیل اینکه شما الان با آرامش و امنیت کامل ،این متن ها رومیخونید از جان گذشتگی هزاران شهیداست ؟ این ابر مردان را فراموش نکنیم . . . شادی روح حضرت امام(ره) و 15000شهیدولایت مدار استان فارس ** صلوات** شماره واتساپ: 09399195776

اساساً هر كشوري پايان جنگ و يا هر بحراني را گرامي مي دارد. مگر در پايان هشت سال دفاع مقدس ما پيروز مطلق ميدان نبرد نبوده ايم كه شروع جنگ كه از تلخ ترين روزهاي دفاع مقدس است را گرامي مي داريم؟

1392/9/19 11:28
(0) نظر

سلاحهاي شيميايي در طول جنگ ايران و عراق به عنوان يكي از مؤثرترين ابزارهاي بازدارندگي و مقابله و نيز اهرم فشاري در دست رژيم عراق بود كه با كيفيت و كميت دلخواه آن رژيم استفاده شد كه نتايج وحشتناكي را به بار آور

1392/9/19 11:21
(0) نظر

شرح عمليات مرصاد
در حالي كه عراق با بازپس‌گيري اغلب مناطقي كه طي سال‌هاي گذشته از دست داده بود. مي‌رفت تا با اقدامات بعدي صحنه نبرد را بيش از پيش به نفع خود تغيير دهد. پذيرش قطعنامه 598 شوراي امنيت سازمان ملل از سوي ايران در تاريخ 27/4/1367 موجب گرديد ارتش عراق در اقدامي شتاب زده، منطقه خوزستان را بار ديگر مورد هجوم گسترده قرار داده و تا جاده اهواز ـ خرمشهر پيشروي كند و خرمشهر را نيز در معرض تهديد قرار دهد. اين تهاجم عراق ـ كه دو بار ديگر نيز تكرار شد ـ با مقاومت شديد سپاهيان اسلامي خنثي

1392/9/9 13:21
(0) نظر

در اولين روزهاي جنگ دشمن تا پشت رودخانه كرخه جلو آمد و در حاشيه كرخه كه مشرف بر شهر شوش و جاده انديمشك- اهواز بود مستقر شد.

حضور رزمندگان اسلام در اين جبهه، با شكل‌گيري خط دفاعي و اجراي عملياتي تحت عنوان امام مهدي(عج) در سال1360، مقدمه اجراي عمليات فتح‌المبين شد.
عمليات فتح المبين به عنوان فتح الفتوح رزمندگان اسلام كه شروع آن با استخاره به قرآن و الهام از آية شريفه «إنا فتحنا لك فتحاً مبيناً» بود در ساعت 30دقيقه بامداد فروردين ماه1361 به استعداد يكصد گردان از سپاه و 35 گردان از ارتش در مقابل 170 گردان از ارتش عراق در حاليكه دشمن همچنان در منطقه گسترده فكّه، شوش، عين خوش، چزابه و مناطق ديگري از جنوب صف آرايي كرده بود در چهار مرحله طرح ريزي شد.

نيروهاي خودي در قالب چهار قرارگاه عملياتي سازماندهي شده و از چهار محور شوش، رودخانه كرخه، كوه ميشداغ، در جاده اهواز- انديمشك و غرب دزفول حمله را شروع كردند.
درمرحله اول و دوم تنگه هاي عين خوش و رقابيه به روي دشمن مسدود و در دو مرحله ديگر، ارتش عراق تا پشت رودخانه «دويرج» عقب رانده شد، در اين عمليات شهيدان، حسين خرازي، فرمانده لشكر14 امام حسين(ع) و محسن وزوايي از لشكر27 حضرت رسول(ص) در شكست عراقيها در محور رقابيه بيشترين نقش را به عهده داشتند.

ابتكارات و خلاقيت ها:
يكي از كارهاي بي نظيري كه در اين عمليات انجام شدف حفر كانال و تونل در زمينهاي رملي منطقه و دورزدن دشمن از طريق آن بود كه ضمن اينكه خلأ پنج لشكري را كه در محاسبات كم داشتيم، جبران مي كرد، باعث محاصره لشكرهاي 10 زرهي و مكانيزه عراق شد، لشكرهايي كه غافلگيرشده و با تحمل آسيب هاي فراوان وارده از سوي «حاج احمد متوسليان» فرمانده تيپ 27 محمد رسول الله(ص)، از ميان رفتند.

1392/9/9 13:20
(0) نظر


جبهه : جنوب
موقعيت : هورالهويزه
تاريخ : 19 تا 26/12/1363
نوع تك : گسترده
فرماندهي : سپاه سازمان : مشترك
استعداد نيروهاي درگير : ايران : 115 گردان پياده ، زرهي و مكانيزه
عراق : 98 گردان پياده ، زرهي ، مكانيزه و كماندويي ، 28 گردان گارد رياست جمهوري و 9 گردان توپخانه
هدف عمليات : انهدام مواضع دشمن در شرق و غرب دجله و در صورت امكان قطع جاده بصره-العماره
تلفات انساني عراق : 13200 نفر

توضيحات : در سالگرد عمليات خيبر ، نيروهاي ايراني بار ديگر در همان محور دست به حمله زدند اما اين بار چون اميدي به گشودن جبهه طلاييه و پشتيباني زرهي از حمله وجود نداشت ، هدف اصلي انهدام دژهاي معروف دشمن در دو طرف دجله قرار گرفت .

عمليات با موفقيت انجام شد اما با توجه به پاتك هاي سنگين دشمن مواضع تصرف شده ، تثبيت نگرديد و نيروهاي ايراني به داخل هورالهويزه عقب نشيني كردند .

البته اين بار هورالهويزه كاملاً در اختيار نيروهاي ايران قرار گرفت و خط اول عراق ساحل غربي آن شد .
در اين عمليات سرداران موسوي و مهدي باكري به شهادت رسيدند .

همچنين از شهدا معروف اين عمليات مي توان به شهيد نوجوان پهلوان سعيد طوقاني اشاره كرد كه در سالهاي قبل و اوايل انقلاب ، با وجود سن كم از نامداران ورزش باستاني به شمار مي رفت .

1392/9/9 13:19
(0) نظر

عمليات بيت المقدس در 4 مرحله طراحي شد .

مرحله اول در ساعت 3 بامداد روز 10 ارديبهشت سال 1361 و با رمز يا علي ابن ابي طالب به همراه سه قرارگاه قدس ، فتح و نصر در 3 محور آغاز شد .

1 – قرارگاه قدس در محور شمالي ( جنوب رودخانه كرخه )

2 – قرارگاه فتح در محور مياني

3 قرارگاه نصر در محور جنوبي ( جناح چپ قرار گاه فتح ) .

مرحله دوم عمليات ، ساعت 22:30 مورخ 16/2/61 با هدف رسيدن به مرز بين المللي و محاصره خرّمشهر آغاز شد .

مرحله سوم با هدف آزاد سازي خرّمشهر توسط قرارگاههاي فتح و نصر طرح ريزي شد و در ساعت 22 روز 19 ارديبهشت به اجرا در آمد .

در پي انتقال قرارگاه فجر از فكّه ، مرحله چهارم عمليات با 3 قرارگاه فتح ، فجر و نصر ، در ساعت 22:25 روز دوم خرداد 1361 آغاز شد .

سرانجام در سوم خرداد 1361 برخلاف تصور دشمن ، رزمندگان اسلام از دروازه هاي غربي و شمالي
( جايي كه دشمن وارد خرّمشهر شده بود ) وارد شدند و خرّمشهر را پس از جان فشاني ها آزاد ساختند .

در عمليات بيت المقدس تعداد 19000 نفر از دشمن ، اسير شدند .
فتح خرّمشهر بعنوان بزرگ ترين پيروزي سياسي نظامي ايران در سال دوم جنگ بود كه 5400 كيلومتر مربع از خاك كشور عزيزمان آزاد شد .

1392/9/9 13:18
(0) نظر

پس ازعمليات بدر درسطوح عالي جنگ پذيرفته شد كه سپاه وارتش ضمن پشتيباني از يكديگر هركدام مستقلا َ طرح ريزي عمليات كنند واجرا نمايند همچنين مدتي پس از اين تصميم امام خميني سپاه راموظف كرد تا همچون ارتش ازقواي سه گانه زميني هوايي و دريايي برخوردار باشد البته سپاه هم زمان با عمليات خيبر تشكيل يگان دريايي داده بود،ليكن نيروي دريايي مسئله جديدي بود .

1392/9/9 13:16
(0) نظر
X